PARTICIPEM EN EL FÒRUM D'ESCOLES VERDES

 
Uns 120 alumnes i una cinquantena de professors de 24 instituts gironins ha participat avui a l’Edifici de la Generalitat a Girona en el Fòrum d’Escoles Verdes de Secundària que impulsen els departaments de Territori i Sostenibilitat i Educació, amb la coordinació de l’empresa de serveis Tosca.

Durant el fòrum cada institut ha presentat a la resta de participants una de les accions que realitza en el marc del Programa Escoles Verdes. Els alumnes que hi han participat formen part dels comitès ambientals dels respectius instituts. Avui el fòrum reunia els del Gironès, Pla de l’Estany, Selva, Alt Empordà i Baix Empordà.
 
Les accions que s’han presentat durant la jornada feien referència, entre altres temes, als residus que es generen en una escola; a la gestió d’un hort; la construcció d’instruments amb material reciclat; reciclatge de materials d’escriptura, o estalvi d’aigua a les aixetes del centre.
 
El programa escoles verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.
 
El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, ha agraït tant a alumnes com a professors el seu esperit reivindicatiu en la defensa del territori. “L’objectiu final és que no hàgim d’organitzar jornades com aquesta perquè tots ja estiguem prou conscienciats sobre el medi ambient”, ha assegurat Vila.
NewerStories OlderStories Inici