DE VERD EN VERD CAP A L'ESCOLA


Una iniciativa interessant...
Cal que els nens i les nenes arribin a l’escola per camins amb més qualitat de l’aire i amb més natura…
Per això, impulsem el Camí escolar verd, per facilitar que vagin a peu per camins més saludables- a més de segurs- donant prioritat a aquells recorreguts amb menys contaminació atmosfèrica (ja que és el moment de màxima exposició per a la infància) i, alhora, més naturalitzats, tot promovent:
  • L’autonomia dels nens i nenes
  • La corresponsabilitat dels adults
  • La mobilitat activa
  • La mobilitat segura
I també:
  • L’apoderament de la ciutadania en la transformació de l’entorn urbà 
  • L’increment del verd privat i de la biodiversitat urbana i la creació de paisatge
  • El contacte i interacció quotidiana amb la natura
  • L’acció comunitària i la comunitat entorn del verd
  • La cura de la infància, benefici per a tots
Comencem amb una prova pilot al barri de Sarrià… El repte és enverdir de forma comunitària un dels itineraris que fan a peu els nens i nenes per anar fins a l’escola Orlandai, per tal d’oferir-los de forma quotidiana els beneficis que el verd i la percepció de natura tenen per al benestar i, fins i tot, per a l’aprenentatge. El recorregut passa pels carrers Jaume Piquet, Ivorra, Monterols, Trinquet i Avinguda Foix.
El Camí escolar verd convida a la participació a la comunitat educativa de l’escola però també a fer comunitat entorn del verd amb el veïnat, els establiments, els comerços i l’equipament que hi ha al llarg de l’itinerari, no només com a corresponsables d’aquest camí per als nens i nenes, sinó com a beneficiaris finals també d’aquest entorn més verd i més saludable.
Com més avancem en el projecte més ens adonem que enverdir de forma comunitària es realment transformador.
Si voleu saber com segueix el projecte o com participar-hi, seguiu/nos al blog (amb l’etiqueta “camí escolar verd”) o escriviu-nos a camiescolarverd@somnatura.cat.
També ens podeu seguir a Instagram @enverdim_camiescolar o compartir les vostres imatges amb l’etiqueta #camiescolarverd.
Amb la col·laboració de l’Escola Orlandai, l’AFA de l’escola i la comissió Camí escolar verd, la Casa Orlandai i l’Ecocomissió, l’Espai Gardenyes i la Plataforma Sarrià Respira, i en el marc del programa “Camí escolar, camí amic” de l’IMEB.

websomnatura.wordpress.com
NewerStories OlderStories Inici